Majoritatea afacerilor online pornesc initial ca afaceri personale. Acest lucru este bun din mai multe motive: costurile sunt minime, te bazezi numai pe munca ta, nu trebuie sa iti faci griji pentru angajati, si poate si riscurile sunt mult mai mici. Dupa ceva experienta in marketing online, poti chiar concura cu firme mari din domeniu.

Se pare ca suntem in plina criza financiara. Ce se intampla atunci cand nu mai functioneaza nici sistemele de afiliere de incredere, prin care ai obtinut rezultate bune in trecut? Sau nu mai sunt la fel de eficiente? Multa lume se loveste de aceste probleme acum, dar totusi nu trebuie sa renunti. Daca reusesti sa depasesti cu bine eventualele esecuri, in viitor vei vedea rezultatele eforturilor de acum. Perseverenta este foarte importanta. Mai ales acum. In perioada asta este greu sa gasesti “reteta succesului” in orice domeniu, iar pentru acapararea potentialilor cumparatori probabil ca va trebui sa muncesti de doua ori mai mult. Dar, incearca sa faci planuri pe termen lung, pentru ca puterea de cumparare si implicit si cheful de cumparaturi al utilizatorilor de internet, mai devreme sau mai tarziu va incepe sa creasca din nou. Si avantajul magazinelor online va fi tocmai faptul ca avand costuri mai putine vor avea si preturi mai bune decat magazinele traditionale.

In afara de asta, nu uita sa pui intotdeauna accent pe calitate. Pe calitatea informatiei din cadrul paginii tale web si pe calitatea produselor promovate de tine. Pentru ca marketingul afiliat este un domeniu de viitor in care, daca esti perseverent, nu ai cum sa nu ai si succes.

Tehnici de marketing afiliat – cum sa-ti pastrezi cumparatorii si pe timp de criza?

Conform unui studiu efectuat in Statele Unite, datorita crizei economice mondiale 67% din cumparatori cauta cele mai ieftine produse de pe piata si 40% din cumparatori  vaneaza promotiile din magazine. Acest lucru a fost aratat in studiul “The Internet and the Recession” efectuat de catre Pew Internet and American Life Project, dar procentele sunt probabil foarte apropiate si pe teritoriul Europei.

In continuare iata cateva tehnici care te vor ajuta sa-ti pastrezi cumparatorii si pe timp de criza, sau chiar sa atragi noi cumparatori:

Identifica care ar fi produsele, din stocul tau, care ar putea fi vandute la preturi promotionale. Acestea vor fi, bineinteles, produsele care se cauta cel mai rar de catre cumparatori si le vei identifica cu usurinta facand o statistica sau cautand in programul de contabilitate.

Dupa ce ai gasit produsele pe care le poti vinde la preturi promotionale, vezi carui sezon corespund cel mai bine. Astfel vei putea face promotii de sezon.

Daca esti advertiser, identifica afiliatii care iti ofera cele mai multe conversii, acorda-le mai multa atentie si motiveaza-i cu diverse recompense. In acelasi timp, elimina-i pe cei care nu-ti aduc rezultate.

Daca esti afiliat, ofera o pagina web de calitate prin care sa trezesti interesul cititorilor tai in ceea ce priveste produsele pe care le promovezi, deoarece fiecare cititor este de fapt un potential cumparator.

Indiferent ca esti advertiser sau afiliat, va trebui sa acorzi mare atentie calitatii traficului de pe pagina ta web si va trebui sa iti cunosti bine vizitatorii.